Мирослав Василев – ръководител на Фолклорен танцов ансамбъл Розова долина“

...
Мирослав Василев – ръководител на Фолклорен танцов ансамбъл Розова долина“
Коментари Харесай

Хореографът Мирослав Василев е носителят на Наградата на...

Мирослав Василев – началник на Фолклорен танцов отбор „ Розова котловина “ – е притежател на Наградата на Карлово за 2019 година.

На публична гала нощес на на пл. „ 20-ти юли “ кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов връчи Наградата на Карлово на хореографа и началник на фолклорния отбор „ Розова долина„ Мирослав Василев.

Престижното отличие се връчва всяка година в навечерието на 18 юли, рождената дата на Васил Левски и Празник на град Карлово. Наградата е статуетка „ Златната Богиня “, направена от скулптора Димитър Бакърджиев и парична сума, обезпечена от община Карлово.

Мирослав Василев е хореограф, възпитател, фолклорист, живописен началник и хореограф на фолклорен отбор „ Розова котловина “ при НЧ „ Васил Левски -1861 година “, създател на детско-юношеския състав към него. Завършил с отличие Държавното хореографско учебно заведение – София и Академията за музикално, танцово и изобразително учебно заведение – Пловдив, магистър по постановка. За малко време основава най-голямата танцова школа в община Карлово, където се образоват и възпитават над 100 деца и младежи. В професионалната си работа като хореограф и фолклорист е награждаван с национални и интернационалните награди.

За носители на Наградата на Карлово за 2019 година бяха номинирани още Мария Сюпюрдекова – фотограф за дългогодишна социална активност, проф. Христо Глушков, учител във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий – откривател на живота и стопанската активност на братята Евлоги и Христо Георгиеви, номинацията е по случай 200 години от рождението на Евлоги Георгиев. За притежател на Наградата на Карлово бе номинира и Национален музей “Васил Левски “ за достижения в музейното дело и за работа с възпитаници по няколко огромни просветителни плана.

Като самопризнание на карловската общност и за изключителни заслуги в разпространение и отбрана на локални патриотични дела, свързани с отстояването на българската еднаквост и запазване на героичното минало на Карлово и района, доктор Кабаиванов удостои посмъртно с Почетния знак на Община Карлово Красимир Узунов. Журналист и държавник, притежател на Информационна организация „ Фокус “, създател на стотици изявления в български и непознати издания по проблемите на Балканите, армията и българската военна история. Почетния знак одобриха неговата брачна половинка Тетяна Узунова и щерка му Деница Узунова.

В церемонията по връчване Наградата на Карлово участваха: фолклорен отбор „ Розова котловина “, детска фолклорна групировка „ Розова котловина “ и вокална група „ Карловойс “.

След награждаването бе излъчен късометражният филм „ България в четири сезона “, разкриващ хубостта на българската природа, древността на нашата история, силата и величието на българския дух през вековете, сниман с присъединяване на колективи от община Карлово и целящ разпространение на България пред света.

Вечерта приключи със спектакъла „ Последната нощ на Апостола “ на народен фолклорен отбор „ Българе “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР