Миролюба Бенатова, Борис Митов и Виктория Симеонова получиха големите награди

...
Миролюба Бенатова, Борис Митов и Виктория Симеонова получиха големите награди
Коментари Харесай

Трима журналисти от Свободна Европа получиха награди от Антикорупционния фонд

Миролюба Бенатова , Борис Митов и Виктория Симеонова получиха огромните награди "Червена линия: публицистика против корупцията " на "Антикорупционния фонд " (АКФ) в четвъртък.

Отличията се връчват за втора година, като от 35 номинации бяха връчени общо 6 награди.

Освен тримата лауреати специфична премия за следствие получи Генка Шикерова , а грамота - Дамяна Велева , и двете от Свободна Европа. За заследвания бяха отличени също bird.bg , Николай Марченко от "Биволъ ", Българското национално радио - Бургас . "Важно е да се знае, че те не са сами ", сподели шефът на АКФ Бойко Станкушев за проверяващите публицисти. "На тяхна страна е една огромна общественост от жители, които не одобряват корупцията за нещо обикновено ", добави той.

Миролюба Бенатова получи огромната премия за следствие за откритието си, отдадено на източването на Националната здравноосигурителна каса посредством.

Борис Митов от Свободна Европа беше отличен за цялостния си журналистически принос за одобряване на господство на правото в страната.

Митов получи премията за задълбочените си и поредни старания за откриване на зависимостите на правосъдната, изпълнителната и законодателната власт.

Специалната премия за журналистическо следствие получи Генка Шикерова от Свободна Европа за следствието си за систематичното изсичане на българските гори.

Голямата премия за млад публицист получиха Виктория Симеонова от "Господари на Уеба " (gospodari.com) за следствие на финансовата машинация, както и Николай Марченко от "Биволъ " за материал, който разкрива порочни практики на Агенцията за бежанците във връзка с съветски жител, потърсил протекция в България.

Бяха връчени и две специфични грамоти. Едната е за Дамяна Велева от Свободна Европа за следствието "В облака към закона ", който споделя за стотици български села, които от десетилетия не заплащат за вода.

Другата грамота отиде за екипа на БНР-Бургас и поредицата му от авторски материали на районни тематики с огромно публично значение.

Събитието се организира ден откакто съоснователят на АКФ Николай Стайков за водач в битката с корупцията от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Стайков е създател на редица следствия, измежду които и поредицата, която разкрива незаконна скица за изземване на бизнес, приложена с присъединяване на някогашни и сегашни прокурори и следователи и представители на изпълнителната власт.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР