Мирът, стабилността и благосъстоянието на Балканите са изключително важни за

...
Мирът, стабилността и благосъстоянието на Балканите са изключително важни за
Коментари Харесай

Мирът на Балканите е изключително важен за Турция


Мирът, стабилността и благосъстоянието на Балканите са " извънредно значими " за Турция, разяснява турският президент Реджеп Ердоган, преди визитата си в Босна и Херцеговина, оповестява " Анадолу ".

" Мирът, стабилността, спокойствието и благосъстоянието на Балканите са извънредно значими за нас. Нашата страна има лукса да следи развиването в тази география ", изяснява Ердоган пред кореспонденти на летище Истанбул. Ердоган ще взе участие в двудневната среща на върха за съдействие на страните от Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в Сараево.

" Турция, в границите на смисъла, което отдава на мира, стабилността и благосъстоянието на Балканите, е съдействала дейно за ПСЮИЕ, единствената районна платформа за съдействие, която обгръща всички страни на Балканите , от основаването ", добавя той.

Според Ердоган, Турция способства за районната непоклатимост освен посредством двустранни, само че и посредством разнородни платформи за съдействие.
 Албания е солидарна с Косово и няма да взе участие на срещата в Сараево
Албания е солидарна с Косово и няма да взе участие на срещата в Сараево

Защото отношението на уредниците е недопустимо за тях

" В рамките на срещата на върха в Сараево, ние се надяваме да се оправим с дейностите за съдействие на Балканите, изключително в областите на стопанската система, търговията, превоза и инфраструктурните вложения ", изяснява той.

По време на визитата си Ердоган ще организира и двустранни срещи с членовете на Президентския съвет на Босна и Херцеговина и с други участващи водачи.

Той ще се срещне и с турски бойци - ситуирани като част от турския контингент, част от силите на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина , интервенция ALTHEA, в Бутмир. Във вторник Ердоган ще означи 24-ата годишнина от геноцида в Сребреница .

 Захариева желае да споделя българския опит с еврофондове със Западните Балкани
Захариева желае да споделя българския опит с еврофондове със Западните Балкани

България е в топ 3 на страните, които усвояват най-добре структурните фондове на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР