Минути след 18 часа в петък, автопатрул на РУ-Пирдоп спрял

...
Минути след 18 часа в петък, автопатрул на РУ-Пирдоп спрял
Коментари Харесай

Спецакцията на пътя: Задържаха поредния дрогиран шофьор, 59 са карали пияни

Минути след 18 часа в петък, автопатрул на РУ-Пирдоп спрял за инспекция в село Челопеч лек автомобил БМВ . 21 - годишният лидер от същото село бил тестван за приложимост на алкохол, наркотични и упойващи субстанции.

Задържан е за период до 24 часа, откакто в тестът му е било регистрирано съществуване на амфетамини и марихуан а. Нарушителят отказал да даде кръвна проба за химически разбор. Срещу него е стартирано бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 343Б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

9212 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Извършен е надзор на 11970 водачи и пасажери. До момента са формирани 2424 фиша и 755 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на втория ден са открити общо 59 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 37-ма от тях са карали след приложимост на алкохол до 0,5 промила, а 22 –ма – с над 1,2 на 1000.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР