Минути след 12 часа Васил Божков стартира пресконференция от дома

...
Минути след 12 часа Васил Божков стартира пресконференция от дома
Коментари Харесай

Васил Божков: Вече съм защитен свидетел срещу Бойко Борисов

Минути след 12 часа Васил Божков започва конференция от вкъщи си, където е под домакински арест. Мястото, в което обитава предприемачът, се намира на ул. " Московска " 43 в София, където се обитава офисът на компанията му " НОВЕ Холдинг ". Журналистите са събрани в хотел " Хаят " на стотина метра разстояние от постройката на компанията.

Бизнесменът дава отговор на въпросите на публицистите посредством видео връзка, а конференцията се предава онлайн посредством страницата на Божков във фейсбук. Това е първата конференция на предприемача след връщането му от Дубай и последвалия арест.

На 5 септември Апелативният съд промени мярката на Божков по така наречен „ Хазартно дело “ и го пусна под домакински арест.

Срещу Божков има и още две каузи - за престъпни закононарушения, измежду които ликвидиране и обезчестяване. И за притежания на културно-исторически полезности.

" Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше проведена офанзива като военна интервенция - арестуваха жена ми, сина ми, юриста ми. За ритона не мога да кажа, тъй като нямам достъп до сбирката ", отговори Божков на първите въпроси. 

" Спекулацията с моето връщане е операция на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е изгонване. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, след това потегли дело в Дубай, прибрах се непринудено самичък, без екстрадиция. Подписах декларация, че се прибирам ", добави Божков.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм предпазен очевидец, сподели още той. Не му предложили да стане, защото той към този момент бил предпазен очевидец.

" Единственото нездравословно нещо за България е Борисов, той би трябвало да бъде изваден от политическата сцена, с цел да има България някакво бъдеще ", сподели още досегашният олигарх. 

Божков изясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, от дълго време не се бил виждал. Неговото прибиране нямало нищо с убийството на екс баретата. 

Политическа партия мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме срещу статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото, изясни още Васил Божков.

Повече няма да се занимавам с бизнес, идеята ми е България да се оправи, добави още върналият се от Дубай хазартен необут.

Очаквайте още детайлности!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР