Минути преди старта си на 1000 м на световното първенство

...
Минути преди старта си на 1000 м на световното първенство
Коментари Харесай

Петър Стойчев минути преди старта: Всичко е в мои ръце

Минути преди старта си на 1000 м на международното състезание по ледено плуване, носителят на 11 международни купи по плувен маратон Петър Стойчев съобщи пред bTV, че благодари за поддръжката на всички български почитатели, само че в студените води на езерото в Мурманск, Русия ще разчита само на себе си.

" Важно е по какъв начин ще се приспособявам в ледената вода първите 200 м. Чувствам поддръжката, само че всичко е в моите ръце. Трябва да опровергая поддръжката, да развеселявам феновете на леденото плуване в България и хората, които ме поддържат през всичките тези години. В това тежко съревнование, в случай че няма детайла на смешка, няма по какъв начин това огромно напрежение да бъде разсеяно. Преди надпреварата, когато си в позитивна компания, не усещаш напрежението. Все отново това е международно състезание и е на 2 години един път. Не желая да очаквам още 2 години, желая да дам максимума от себе си през днешния ден ", съобщи Стойчев.



Той има опит на тези надпревари. През 2017 година в предходното издание на международното състезание в Германия, Стойчев стана първенец на 1000 м с време от 12 минути и 15 секунди - нов международен връх.

Днес (16 март) българинът ще се състезава в басейн с олимпийски размери. Той би трябвало да направи 40 дължини в ледените води.
Добър сън и лека закуска преди значимия старт за Петър Стойчев (СНИМКИ) Българският плувец ще се впусне в конкуренцията в ледените води в 15:00 ч. през днешния ден
" Ще бъда в 4-ти кулоар. 40 дължини по 25 м са 1000 м. Ще опитам да се приспособявам в първите 8 дължини към студа, с цел да мога в оставащите 23 дължини да направя тактическо плуване и да съумея да се движа с първите. Ако мога да съм водач 200 м преди финала, ще е сносно. Последните 200 м са доста сложни и тежки. В разследване на студа, те са най-трудни. В нашата серия има 5 или 6 имена, които са почтени да станат международни първенци ", разяснява Стойчев.

Очаква се българинът да започва на международното в 15:00 ч. българско време.
Петър Стойчев пред bTV: Готов съм за едно рисково плуване (ВИДЕО) Утре българинът стартира отбраната на международната си купа в Мурманск
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР