Минорно настроение на Мюнхенската конференция по сигурносттаВсе по-лоши перспективи пред

...
Минорно настроение на Мюнхенската конференция по сигурносттаВсе по-лоши перспективи пред
Коментари Харесай

Руските победи разтърсиха Запада

Минорно въодушевление на Мюнхенската конференция по сигурността
Все по-лоши вероятности пред Украйна

Оптимизмът отстъпва място на отчаяние

Победите на Русия разклатиха вярата на международните водачи в вероятностите пред Украйна. Това написа вестник „ Файненшъл таймс “ във връзка Мюнхенската конференция по сигурността, която завърши в неделя.

Според изданието преди година участниците в конференцията излъчвали оптимизъм по отношение на вероятностите пред Украйна, само че в този момент било друго. Конфликтът се наклонил в интерес на Москва и вярата в поддръжката от Запада угаснала, а оптимизмът отстъпил място на отчаяние.

Вестникът цитира думите на адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО, който съобщи, че Западът е бил прекомерно оптимистично надъхан за изхода от войната, „ вярвайки, че в случай че дадем на украинците амунициите и образованието, от което се нуждаят, те ще завоюват “.

Сега, добави Бауер, би трябвало да сме деликатни, само че няма потребност да сме прекомерно песимистични. „ Самият факт, че Украйна към момента е суверенна страна, е незабравим “ - споделя адмиралът.

Чешкият президент Петър Павел от своя страна посочи, че „ Русия е научила доста уроци, тя също по този начин създава повече муниции и съоръжение, в сравнение с можем групово да осигурим “.  Павел прикани западните страни да бъдат гъвкави и да обезпечат оръжия за Киев.

Послание насочи и Джей Д. Ванс, републикански сенатор и покровител на Тръмп, който сподели, че казусът е, че Съединени американски щати и Европа не създават задоволително оръжия и това е доста по-важно от политическата воля на Вашингтон по отношение на финансирането на Украйна.

„ Изминалата година беше доста самодоволна, с толкоз доста очаквания, възлагани на украинската контраатака “, сподели Хедър Конли, началник на Германския фонд Маршал. Перспективата е по-мрачна тази година, защото Русия възвръща армията си и минава към военна стопанска система. „ Ще забележим Украйна да понася загуби на бойното поле, ще забележим обилни облаги на Русия и украинците ще останат без муниции “, предвижда Конли.

Според „ Файненшъл таймс “ изявленията на някои водачи са били белязани от завист -  усещали, че техните страни се огъват за Украйна, а други държали линия на самостоятелност.

„ Чувството за необходимост просто не е задоволително отчетливо в полемиките ни. Трябва да ускорим и да увеличим мащаба на военните доставки “, разяснява датската премиерка Мете Фредериксен. Посланието й беше подкрепено от немския канцлер Олаф Шолц и английския министър на защитата Грант Шапс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР