Министрите от британското правителство и членовете на кралското семейство няма

...
Министрите от британското правителство и членовете на кралското семейство няма
Коментари Харесай

Британското правителство и кралското семейство ще бойкотират световното в Русия

Министрите от английското държавно управление и членовете на кралското семейство няма да участват на международното състезание по футбол в Русия, разгласи министър председателят Тереза Мей. Те ще бойкотират мондиала поради опита за ликвидиране на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка ми Юлия.

В понеделник Мей упрекна Русия, че стои зад покушението с нервно-паралитично вещество. Британският министър председател съобщи, че съгласно лабораторния разбор употребяваното вещество е създадено в Русия за военни цели и е " доста евентуално " съветската страна да е виновна за случая.

Междувременно редица високопоставени политици на Острова приканиха за протест на международното. Сред тях бяха министърът на външните работи Борис Джонсън и ръководителят на парламентарната комисия по външната политика Том Тюджендхат. През уикенда част от английските таблоди, измежду които в. " Сън ", оповестиха, че Австралия, Полша и Япония са подготвени да бойкотират международното състезание дружно с Англия.

В понеделник съветска държавна телевизия упрекна Англия, че отровила Скрипал като част от специфична интервенция, целяща да провали семейството на международното състезание. На идващия ден съветското външно министерство разгласява публично изказване, в което съобщи, че западните медии са вкарали в деяние " огромна медийна акция за да дискредитират Русия и да подронят доверието в нея като хазаин ".

Министерството упрекна Англия, че пробва да провали международното, тъй като още не може да преживее, че е изгубила борбата за домакинство. " Искаме да подчертаем още един път, че сходни провокации, насаждащи антируска нервност, единствено усложняват връзките сред нашите страни и нанасят удар по международния спорт ", обявиха още от ведомството на Алексей Лавров.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (1)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР