Министрите на вътрешните работи на Словакия, Австрия, Унгария и Чехия

...
Министрите на вътрешните работи на Словакия, Австрия, Унгария и Чехия
Коментари Харесай

Министри от страни в Централна Европа искат външните граници на ЕС да бъдат подсилени

Министрите на вътрешните работи на Словакия, Австрия, Унгария и Чехия приканиха външните граници на Европейски Съюз да бъдат подсилени, с цел да бъде предотвратено повишаване на противозаконната миграция, оповестява Българска телеграфна агенция.

На диалози в Братислава четиримата министри на централноевропейски страни също по този начин са се споразумели за по-тясно съдействие по въпросите на миграцията и граничната сигурност, сподели министърът на вътрешните работи на Словакия Роман Микулец. Микулец свика незабавната среща, откакто първо Чехия, а по-късно и Австрия вкараха граничен надзор по границите си със Словакия.

Чешкото държавно управление оправда мярката въз основата на все множеството мигранти, които в последно време са навлезли в страната незаконно през Словакия. Властите във Виена по-късно показаха опасения, че трафикантите на хора биха могли да отклонят маршрута си и те да стартират да минават през Австрия вместо през Чехия напът към страни като Германия.

Микулец сподели, че министрите са се съгласили, че Европейската комисия би трябвало да окаже по-силен напън върху трети страни " да се борят с незаконната миграция там, от където тя произлиза ". Те също споделиха, че репатрирането на мигранти към страните, през които те са влезнали в Европа, би трябвало да бъде ускорено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР