Министрите на външните работи от Евросъюза се събраха в Брюксел.

...
Министрите на външните работи от Евросъюза се събраха в Брюксел.
Коментари Харесай

Брюксел настоява за увеличаване на помощта за Украйна

Министрите на външните работи от Евросъюза се събраха в Брюксел. Те ще разискват поддръжката за Украйна, спора сред Израел и Хамас и обстановката в Сахел.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба предизвести в Брюксел, че вероятно разединение сред съдружниците, по отношение на бъдещото участие на Киев в съюза, би имало има съкрушителни последствия.

" Днес в дневния ред има 3 съществени тематики - има още доста, само че не мисля, че ще имаме време за всички. Първо - Украйна, второ - Газа, трето - Сахел. По Украйна ще бъдат показани отчетите, свързани със сигурността, които по-късно тази седмица ще бъдат разисквани в Съвета, след визитата на моя заместител в Киев - за съвещания с локалните управляващи. Външните министри ще би трябвало да обсъдят по какъв начин да се действа с предложенията за увеличение на нашата поддръжка. По отношение на Газа - откакто помирение не е допустимо, тъй като Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да го утвърди, ние би трябвало да обмислим серия ограничения, с цел да облекчим филантропичната обстановка ", сподели висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Жозеп Борел.

Брюксел упорства за увеличение на помощта за Украйна, изключително на фона на идващата зима. В същото време Унгария е много неуверена по тематиката. Очакват се диспути в края на седмицата.

Автор: Деси Апостолова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР