Министрите на външните работи на страните от Г-7 (Великобритания, Германия,

...
Министрите на външните работи на страните от Г-7 (Великобритания, Германия,
Коментари Харесай

Външните министри от Г-7 отсвириха поканата за вечеря на Г-20

Министрите на външните работи на страните от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, Франция, Япония и САЩ) не участваха на формалната вечеря по време на срещата на министрите на външните работи на страните от Групата на 20-те (Г-20) в Бали. Това беше доказано от индонезийския външен министър Ретно Марсуди пред японската осведомителна организация Kyodo. Към момента не са посочени аргументите за това решение.

По-рано Kyodo означи, че японският външен министър Йошимаса Хаяши " е сметнал за несвоевременно " да участва на вечерята, защото " е имало възможност да участва съветският външен министър Сергей Лавров ".

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че съветският външен министър Сергей Лавров е провел редица двустранни контакти по време на формалната вечеря на външните министри от Г-20 в Индонезия. " По време на вечерята Лавров е провел редица двустранни контакти и не е забелязал отсъствието, както се оказва, на бойкотиращи ", сподели дипломатът, помолен да разяснява информацията, че министрите от Г-7 са отказали да участват на вечерята поради присъединяване на съветския външен министър. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР