Министрите на външните работи на страните от Арабската лига призоваха

...
Министрите на външните работи на страните от Арабската лига призоваха
Коментари Харесай

Арабската лига призова Вашингтон да анулира решението си за Ерусалим

Министрите на външните работи на страните от Арабската лига приканиха Съединени американски щати да се откажат от решението да признаят Ерусалим като столица на Израел, предадоха международните организации.

"Решението, оповестено от президента Доналд Тръмп, е рисково нарушаване на интернационалното право, няма юридическа тежест и е невалидно ", съобщи Арабската лига в заключителна декларация след изключителната министерска среща в Кайро, на която бяха показани всички страни членки. "Решението лишава Съединени американски щати от ролята на спонсор и медиатор на близкоизточния кротичък развой, подкопава напъните за реализиране на мир, задълбочава напрежението и ще разпали яд, който заплашва да тласне района на ръба на бездна от принуждение, безпорядък и клане ", обявиха министрите в 3,00 ч. тази нощ след многочасово съвещание.

Министрите също по този начин приканиха интернационалната общественост да признае палестинска страна със столица Източен Ерусалим, желаеха резолюция на Съвета за сигурност, която да прогласи, че решението на Тръмп нарушава интернационалното право и няма юридически резултат. предложиха водачите на арабските страни да съберат на изключителна среща на върха и предложиха като хазаин Йордания, която в този момент е ротационен предсектател на Арабската лига.

Министрите обявиха, че ще се срещнат още веднъж до месец, с цел да преценяват обстановката и да съгласуват нови стъпки. Резолюцията съдържа остра изразителност, само че е бедна откъм основни дейности, отбелязва Асошиейтед прес. Тя Липсват наказателни ограничения, като протест на американски артикули или спиране или намаление на равнището на връзките с Вашингтон.

Арабски дипломати обявиха импровизирано, че някои страни членки желали текстът да включва наказателни ограничения против всяка страна, която последва образеца на Съединени американски щати и признае Ерусалим като израелска столица, само че това съгласно анонимните дипломати било сметнато за прекомерно коренно от умерените арабски страни и в последна сметка отпаднало.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР