Министрите на правосъдието на Европейския съюз (ЕС) приеха днес Заключения

...
Министрите на правосъдието на Европейския съюз (ЕС) приеха днес Заключения
Коментари Харесай

Министрите на правосъдието на ЕС приеха Заключения относно борбата с расизма и антисемитизма


Министрите на правораздаването на Европейския съюз (ЕС) одобриха през днешния ден Заключения по отношение на битката с расизма и антисемитизма по време на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ в Брюксел. Те организираха още продан на отзиви с шефа на Агенцията на Европейски Съюз за главните права по тематиката, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

„ Инкриминирането на европейско ниво на закононарушения, свързани с речта на ненавист и закононарушенията от ненавист ще способства за по-ефективното им противопоставяне “, съобщи министърът на правораздаването при разискването на Решението на Съвета за разширение на листата на закононарушенията по член 83, пара. 1 от Договора за действието на Европейски Съюз. Същевременно тя прикани, при разработване на бъдещо законодателство на Европейски Съюз в тази област да се съблюдава член 21 от Хартата на главните права на Европейски Съюз и да се регистрират законодателните и конституционни особености на страните членки. „ Необходимо е и да се подхожда с внимание при основаване на наложителна уредба във връзка с речта на омразата, когато тя не е обвързвана с подбудителство към закононарушение “, сподели още Йорданова. 

Мнозинството от страните членки поддържат самодейността. Председателството и Комисията ще продължат да си сътрудничат за бързо реализиране на единодушие по тези основни въпроси, изключително в подтекста на настоящата интернационална конюнктура. Френското председателство показа информация за напредъка в договарянията с Европейския парламент по плановете на Регламент и Директива за подобряването на трансграничния достъп до електронни доказателства за задачите на наказателния развой. Съветът и Европейският парламент имат воля и ще положат спомагателни старания за намиране на допустимо най-хубавото решение. 



Министрите организираха специфична полемика по отношение на значимата роля на юристите за одобряване на правилата на правовата страна. Отбелязана беше нуждата от координиране на работата в тази тенденция на Европейски Съюз и на Съвета на Европа. По време на работния обяд те разискаха вероятния метод при правното съдействие с Руската федерация и Беларус с оглед военните дейности на територията на Украйна. Министър Йорданова организира работни срещи с министъра на правораздаването на Австрия Алма Задич и министъра на правораздаването на Италия Марта Карабия, на които бяха разисквани настоящи въпроси на правосъдните промени в страните. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР