Министри на Германия и Франция посрещнаха с приповдигнато настроение заплахата“на

...
Министри на Германия и Франция посрещнаха с приповдигнато настроение заплахата“на
Коментари Харесай

Германски и френски министри: Животът без Facebook е много хубав!

Министри на Германия и Франция посрещнаха с приповдигнато въодушевление „ опасността “на Meta, че достъпът до Фейсбук и Instagram в Европейския съюз може да бъде пресечен, в случай че компанията не получи опция да трансферира, съхранява и обработва данни на европейските си консуматори в основани в Съединени американски щати сървъри, съобщи Блумбърг.

„ След като бях хакнат прекарах четири години без Фейсбук и Twitter и животът ми беше приказен “, съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабед по време на конференция в Париж дружно с френския министър на стопанската система и финансите Бруно льо Мер.

„ Мога да потвърдя, че животът е доста прекрасен без Фейсбук и че бихме могли да живеем доста добре без него “, сподели Льо Мер. „ Дигиталните колоси би трябвало да схванат, че европейският континент ще устой на всевъзможен напън ще утвърди своя суверенитет “, добави той.

Коментарите на двамата пристигнаха след предизвестието на Meta, че в случай че компанията не може да употребява настоящите сега съглашения за прехвърляния на данни, тя евентуално няма да може да продължи да предлага „ най-важните си артикули и услуги “, в това число Фейсбук и Instagram, в Европейски Съюз.

Европейският съюз е толкоз огромен вътрешен пазар с толкоз огромна икономическа мощност, че в случай че действаме единно, няма по какъв начин да бъде уплашени от сходно нещо, сподели Хабек.

Междувременно Льо Мер изброи методите, по които европейските държавни управления са подхванали ограничения против дейностите на софтуерните колоси, в това число в сферите на разпоредбите за дискретност, данъчното облагане и блокирането на развиването на цифрови валути.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР