Министерството на земеделието и храните (МЗХ) разработи и публикува на

...
Министерството на земеделието и храните (МЗХ) разработи и публикува на
Коментари Харесай

МЗХ с информация в помощ на биоземеделието, околната среда и хуманното отношение към животните

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) създаде и разгласява на формалната си интернет страница осведомителни материали в помощ на земеделските производители по отворените приеми за биологичното земеделие и интервенциите в региона на околната среда и климата и хуманно отношение към животните по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година (СПРЗСР), оповестяват от аграрното ведомство.

С тях се цели използването на метод на бистрота и по-голяма изясненост на настоящата нормативна уредба, засягаща работата на земеделските стопани. Те съдържат уточнения и съществени условия за подкрепяне по интервенциите, както и изискванията, на които би трябвало да отговорят стопаните. Материалите съдържат настояща информация, нужна на земеделците при подаване на заявки за подкрепяне и съблюдаване на уговорките им. 

Припомняне, че приемите по новите интервенции бяха отворени на 3 юли, като крайният период за кандидатстване е 21 юли 2023 година

Детайлна информация по Наредба № 9 от 26 юни 2023 година за изискванията и реда за използване на интервенциите „ Биологично растениевъдство “ и „ Биологично пчеларство “ и Наредба № 10 от 27 юни 2023 година за изискванията и реда за използване на интервенциите в региона на околната среда и климата и хуманно отношение към животните, включени в стратегическия проект за развиването на земеделието и селските региони за интервала 2023 - 2027 година,  може да намерите.

Информационните материали са налични на следния интернет адрес: 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР