Министерството на здравеопазването предостави на КПКОНПИ изискани документи във връзка

...
Министерството на здравеопазването предостави на КПКОНПИ изискани документи във връзка
Коментари Харесай

Разследват бивш замаместник-здравен министър за оказване на натиск

Министерството на опазването на здравето даде на КПКОНПИ изискани документи във връзка със сигнал за оказан напън от страна на някогашния зам.-министър на опазването на здравето Жени Начева по отношение на някогашния шеф на „ Бул Био-НЦЗПБ “. Това заяви  на брифинг пред медиите заместник-министъра на опазването на здравето министър Димитър Петров .

Според някогашния шеф на държавното сдружение „ Бул Био “ през 2018 година Жени Начева е упражнила напън върху него да подписа контракт с съответна адвокатска адвокатска фирма за подпомагане по преустановяване на интернационален контракт на стойност 350 000 евро, макар че към този миг сдружението има подписан контракт с друго адвокатско сдружение, чиято стойност е 40 хиляди лева

Сигнал за оказания напън е подаден в КПКОНПИ, като ръководителят на комисията изиска от Министерство на здравеопазването оригинали на документите по случая, като те му бяха предоставени.

Корупция и при доставката на медикаменти против COVID-19

Петров изрази съмнения, че са осъществявани корупционни схеми при закупуването на медицински консумативи за COVID-19 от Китай, когато отпред на здравното министерство са били Кирил Ананиев , който заемаше поста на здравен министър и Жени Начева.

" Фактът, че единствено двама души са знаели какво се прави приказва, че има подозрения за какво е правено. Вероятно става въпрос за прокорупционни схеми ", сподели той.
 Министерство на здравеопазването дава на Гешев материалите от инспекцията за доставки на респиратори, маски и медикаменти Министерство на здравеопазването дава на Гешев материалите от инспекцията за доставки на респиратори, маски и медикаменти
Материалите от инспекцията на Министерството на здравеопазването за закупени от Китай респиратори, маски и медикаменти за интервала на отвън...

„ Това са съответни контракти по предложения на китайски компании, сключвани незабавно и без да е ясно кой ги е подписал. В тях няма никакви клаузи за неустойки. Всички са доста просрочени с месеци. Доставките са пристигнали месеци, откакто стоките са били контрактувани ”, добави той.

Той поддържа изказванията си с образец. " Респираторите са купувани на двойна и тройна цена. Дошли са неокомплектовани и на практика не са употребени до края на годината (2020 година). Маските са били раздадени на лечебните заведения, а те не са били медицински ".

Петров изясни още, че е купено доста огромно количество от хидроксихлорохин, а по същото време имало дарения в " Бул Био ", които не са потърсени, а сега от този хидроксихлорохин има раздаден огромни количества в районните инспекции и лечебни заведения.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР