Министерството на здравеопазването отчита засилен интерес от страна на гражданите

...
Министерството на здравеопазването отчита засилен интерес от страна на гражданите
Коментари Харесай

Кои са най-често задаваните въпроси на COVID телефона на МЗ

Министерството на опазването на здравето регистрира засилен интерес от страна на жителите към телефонната линия за въпроси, свързани с имунизациите и имунизацията против COVID-19, която работи от тази заран.

До момента признатите позвънявания са 285, a най-често задаваният въпрос е “ Коя е най-хубавата ваксина/най-подходящата ваксина? “, оповестяват от министерството.

Сред другите постъпили въпроси са би трябвало ли да се имунизират жителите , в случай че скоро са преболедували, в това число да бъде ли сложена или отсрочена втора доза; по кое време може да се сложи бустерна доза и каква да е тя; могат ли и по кое време да се имунизират хора с хронични болести като диабет, хипертония, астма, с проблеми с щитовидната жлеза и др.; въпроси за нежеланите реакции след имунизация – главно за високата температура (след какъв брой време отшумява, обикновено ли е и т.н.); ефикасни ли са имунизациите против Делта варианта; какъв брой време след имунизация хората са защитени; въпроси, свързани със наличието на имунизациите – има ли в тях графен и други

На въпроси за имунизациите, на тел. 02/ 9301 445, дават отговор доктор Филип Тенчев и доктор Димитър Страшимиров от МУ София, както и експерти от НЦОЗА.

Обръщаме внимание, че телефонният номер разполага с няколко линии и при повикване се чува сигнал „ свободно “, въпреки в това време експертите да беседват с други жители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР