Министерството на здравеопазването на Русия регистрира руското лекарство за лечение

...
Министерството на здравеопазването на Русия регистрира руското лекарство за лечение
Коментари Харесай

Русия регистрира собствено лекарство за коронавирус - „МИР 19“

Министерството на здравеопазването на Русия записва съветското лекарство за лекуване на ковид „ МИР 19 “, заяви пресслужбата на Федералната медико-биологична организация (ФМБА).

" Министерството на здравеопазването на Русия записва лекарство за лекуване на новата коронавирусна зараза " МИР 19 ", създадено от името на ръководителя на ФМБА Вероника Скворцова ", се споделя в изказването.
Министерство на здравеопазването: България може да подписа контракт за доставка на лекарство против COVID-19
България може да подписа двустранен контракт с GlaxoSmithKline за обезпечаване на моноклонални антитела, макар че не е включена в рамков...
Прочети повече
" МИР 19 “ е етиотропно лекарство (лечение, премахващо причинителя на болестта – бел. ред.), всъщност антидот против вируса, чието деяние се основава на механизма на интерференция на РНК. То се състои от два съставния елемент: дейна съставна част - дребна интерферираща РНК - и пептид-носител.

" МИР 19 “ се вдишва благодарение на инхалатор през маска. Не е открито да има странични резултати. Лекарството влияе върху частта от генома на ковид, виновна за неговата репликация, което не разрешава на вируса да се развъжда.

Скворцова съобщи предходната седмица, че след първата и втората фаза на изпитванията лекарството е в развой на регистрация. Според нея учените са потвърдили положителната търпимост и сигурност на лекарството и изгодата от „ МИР-19 “ в съпоставяне със общоприетата терапия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР