Министерството на здравеопазването на Косово реши да обяви карантина на

...
Министерството на здравеопазването на Косово реши да обяви карантина на
Коментари Харесай

Прищина бе обявена за зона под карантина

Министерството на опазването на здравето на Косово реши да разгласи карантина на територията на столицата Прищина откакто през вчерашния ден бе видяно доста увеличение на броя на инфектираните с новия ковид, оповестява скопският " Слободен щемпел ".

От общо 33 новозаболели от Ковид-19, които се оказаха положителни след проби през вчерашния ден в Института за публично здраве на Косово, 20 са от Прищина, заради което министърът на опазването на здравето Арбен Витиа след консултация с кмета на Прищина Шпенд Ахмети разгласи града за зона под карантин, написа Българска телеграфна агенция.

С това решение се не разрешава влизането и излизането от територията на община Прищина, в която публично има 47 инфектирани от новия ковид. Един жилищен комплекс и две къщи в Прищина ще бъдат под 24-часов полицейски контрол.
Полицията няма да разрешава събиране на повече от двама души и ще има по-силен надзор, разгласи Шпенд Ахмети. Той сподели, че сега страната навлиза в сериозната фаза.

Вчера косовските здравни управляващи сложиха под карантина и община Урошевац, където бяха открити нови 18 инфектирани. С вчерашните нови 33 случая броят на инфектираните в Косово доближи 283 души. В Косово са регистрирани и седем смъртни случая от Ковид-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР