Министерството на здравеопазването /МЗ/ е подало проектното предложение за инвестиционния

...
Министерството на здравеопазването /МЗ/ е подало проектното предложение за инвестиционния
Коментари Харесай

МЗ подаде проектното предложение за проекта за модернизация на спешната помощ

Министерството на здравеопазването /МЗ/ е подало плановото предложение за капиталовия план за рационализация на системата за незабавна здравна помощ в цялата страна. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването. Проектът се финансира от Оперативна програма "Региони в напредък " 2014-2020, с общ бюджет над 163 млн. лева

Подготовката на плановото предложение е почнала през 2016 година от Министерство на здравеопазването и външния съветник Обединение "Регионална здравна инфраструктура " - определен по реда на Закона за публичните поръчки. В процеса на подготовката на плановото предложение взе участие и консултантски екип от JASPERS към Европейската комисия.

Основната цел на плана е да се усъвършенства достъпът на пациентите до качествена и навременна здравна помощ при незабавни положения. По плана ще се модернизират, в сходство с медицинския стандарт "Спешна медицина ", всички 237 обекта от системата за незабавна здравна помощ - незабавните отделения в 34 лечебни заведения, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи.

В осъществяване на плана ще се обнови сградният фонд и ще се извършат строително-монтажни и строително-ремонтни действия във всички обекти.

Ще се доставят 400 санитарни коли, оборудвани с нужното здравно съоръжение, както и съвременни здравна инсталация и софтуерно обзавеждане за обектите, включени в плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР