Министерството на здравеопазването и населението на Египет предприемат мерки във

...
Министерството на здравеопазването и населението на Египет предприемат мерки във
Коментари Харесай

В Египет се подготвят за шестата вълна на пандемията

Министерството на опазването на здравето и популацията на Египет подхващат ограничения по отношение на началото на шестата вълна на пандемията от КОВИД-19 и нараствания брой инфектирани, както в страната, по този начин и по света, заяви онлайн изданието " Иджипт индипендънт ".

Три от лечебните заведения в област Кайро са трансформирани от отчасти изолационни в изолационни болнични заведения, където, в случай че е належащо, да бъдат настанявани пациенти с коронавирус. Наред с това във всички лечебни заведения се разкриват отделения за изолираност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Управлението на лабораториите към здравното ведомство осведоми, че генетичното секвениране на над 1400 проби от цялата страна е открило съществуването на всички нови разновидности на ковид.

Средно 38 са новите случаи на КОВИД-19 дневно, като при 97 % от тях е засечен разновидността Омикрон, а при 70 % - подвариантът ВА.5, сподели изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето Халед Абдел-Гафар в изявление за телевизия " Ем Би Си ". Той добави, че четвърта доза ваксина или втора подсилваща доза е налична за хората над 65 години и хронично болните, в случай че са минали три месеца от слагането на трета игла.

Към момента преобладаващата част от случаите протичат без затруднения, със признаци, сходни на простуда и грип, като е належащо единствено домашно лекуване, уточни президентският консултант по здравните въпроси Мохамед Ауад Таг ел Дин, представен от уеб страницата " Дейли нюз Иджипт ". Той удостовери, че Египет навлиза в шестата вълна на пандемията, и прикани жителите да съблюдават защитните ограничения.

" Ползването на защитни маски и спазването на обществена отдалеченост са извънредно значими на този стадий, " посочи Таг ел Дин. По думите му страната е положила огромни старания да обезпечи ваксини против КОВИД-19, с цел да се построи имунитет и да се понижи рискът от страничните резултати на заболяването.

Общо 91 447 330 дози ваксина против КОВИД-19 са сложени в Египет до края на юни т. година, съгласно данни на Световната здравна организация (СЗО).

След като доближи най-ниските равнища на разпространяване на вируса от началото на пандемията, в средата на юни северноафриканската страна анулира всички ограничавания за идващите от чужбина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР