Министерството на вътрешните работи в Република Северна Македония води разследване

...
Министерството на вътрешните работи в Република Северна Македония води разследване
Коментари Харесай

Петков и Ковачевски говорили по телефона за вандалския акт с българските венци на гроба на Гоце Делчев

Министерството на вътрешните работи в Република Северна Македония води следствие по случая със свалените и скъсани ленти от венците, които българската делегация постави на гроба на Гоце Делчев по време на отбелязването на 150-годишнината от рождението му в Скопие. За това е уведомил министър председателят Димитър Ковачевски в телефонен диалог с българския министър председател Кирил Петков, осведомят македонските медии.
Димитър Ковачевски и Кирил Петков Снимка: Министерски съвет, списък
 
Кирил Петков се е интересувал и от случая в Битоля, където беше счупено стъклото на обект, стопанисван от секретаря на КЦ "Иван Михайлов ", съобщава кор. на Българска телеграфна агенция в Скопие Маринела Величкова.
 
"В Битоля, съгласно известието на Министерство на вътрешните работи, се оказа, че не става дума за политически случай, а за случай, стимулиран от персонални аргументи, за които лицето, което го е направило, към този момент е дало изказване ", сподели Ковачевски. Той уточни, че министерствата на външните работи на Република Македония и България дават отговор за отворените политически въпроси и те ще имат среща на 10 и 11 февруари.
 
Припомняме, че на 7 февруари посолството на България в Скопие изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония, с която изрази надълбоко страдание за вандалския акт, след взаимното отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари в Скопие. Поводът е откъсването на трикольорните ленти от венците, положени от българската делегация на гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас " в Скопие, от незнайни причинители, директно след отпътуването на българската делегация. В нотата се показва, че този акт не способства за духа на добросъседството и напъните на двете страни за динамизиране на двустранния разговор. Българската страна настоя компетентните органи в Република Северна Македония да разкрият и санкционират причинителите.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР