Министерството на вътрешните работи на Словения ще предложи на правителството

...
Министерството на вътрешните работи на Словения ще предложи на правителството
Коментари Харесай

Словения ще удължи с 20 дни мерките за граничен контрол с Хърватия и Унгария

Министерството на вътрешните работи на Словения ще предложи на държавното управление да бъде продължен граничният надзор с Унгария и Хърватия с още 20 дни, заяви министърът на вътрешните работи на страната Бощян Поклукар, представен от СТА и Българска телеграфна агенция. В обяснението за взетото решение за краткотрайно наново въвеждане на граничен надзор словенското държавно управление показва закани за публичния ред и вътрешната сигурност в Европейски Съюз, обстановката в Близкия изток и Украйна, както и неотдавнашните терористични офанзиви в някои страни-членки на Европейски Съюз.

" Знаем, че равнището на терористичните закани в някои европейски страни е към момента високо; в Словения е приблизително. Това е и повода на 2 ноември министрите на три страни - Словения, Италия и Хърватия да се срещнат в Триест и да обсъдят опасността от тероризъм и ограниченията, които откриваме на границата и в района ", добави Поклукар, представен от словенската телевизия N1.

На 21 октомври Словения вкара краткотраен граничен надзор по границите с Хърватия и Унгария. Първоначално бе оповестено, че мярката ще продължи 10 дни, само че Поклукар счита, че тя ще бъде удължена още малко. Според закона мярката може да бъде удължена до два месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР