Министерството на вътрешните работи на Северна Македония е изпратило сигнал

...
Министерството на вътрешните работи на Северна Македония е изпратило сигнал
Коментари Харесай

Северна Македония проверява арт студио заради среща на Румен Радев с македонски деца художници

Министерството на вътрешните работи на Северна Македония е изпратило сигнал до прокуратурата в Битоля поради срещи сред български политици, измежду които президентът Румен Радев, и деца от художествено студио от Битоля. Това заяви македонският уебсайт Независен, цитирайки думи на министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски .

Според македонското издание става въпрос за сигнал против арт студиото " Малък Битолски Монмартър ", което няколко пъти е водило деца на срещи с български политици. Последната такава е от 4 юли, когато президентът на България Румен Радев одобри в президентството деца художници от двете страни, които участваха в самодейност за добросъседство.

По думите на македонския вътрешен министър Спасовски, представени от Независен, все още няма постъпили тъжби от родителите на въпросните деца или от други организации. Сигналът идва от самата полиция, а прокуратурата към този момент е почнала произвеждане.

В началото на юли 30 млади художници от Северна Македония и България рисуваха картина с размери 5 на 6 метра, изобразяваща " мечтаното единение " сред Северна Македония и България пред Народния спектакъл в София.

Това беше трета подред среща на млади художници от двете страни в границите на акцията " От двете страни на границата " на доктор Милен Врабевски и Фондация " Българска памет ". Срещата на президента Румен Радев с децата художници беше част точно от тази самодейност за добросъседство и другарски връзки.

Новината за почналата инспекция на прокуратурата идва на фона на остри изявления от страна на Радев по отношение на Скопие от последния месец. Той първо сподели, че Скопие за участие в Европейски Съюз и прикрива неналичието не промени с лобиране, а след това до европейските водачи и институции.

Тогава министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски му отговори, че българският президент би трябвало да се занимава повече с промените в страната си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР