Министерството на вътрешните работи (МВР) е сформирало щаб с представители

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) е сформирало щаб с представители
Коментари Харесай

МВР сформира щаб, а премиерът свика съвещание заради инцидент с главния прокурор


Министерството на вътрешните работи (МВР) е образувало щаб с представители на Националната работа за защита (НСО) и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) поради " случай с основния прокурор ".

Това заяви на къс брифинг в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в понеделник, уточнявайки, че няма да дава отговор на въпроси, а спомагателна информация ще бъде предоставена от прокуратурата. По думите му при случая няма потърпевши.

Час преди този момент пресцентърът на Министерство на вътрешните работи заяви за " случай с кортежа на основния прокурор " без да прецизира детайлности. Според неофициална информация на " взривно устройство е избухнало пред една от колите от кортежа ". Същата информация популяризира и.

Тодоров обаче не загатна " взривно устройство " в късото си изказване. Той сподели, че случаят е зародил към 11:45 часа в понеделник на пътя сред Самоков и близкото село Ковачевци.

По думите му са " вдигнати всички сили, които са нужни за осъществяване на мероприятията по изясняване на случая ", в това число националната полиция, жандармерията и Главната дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП).

Освен сформирането на оперативния щаб, в който взе участие служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, във вторник следва служебният министър председател Гълъб Донев да организира съвещание в Министерския съвет, на което " информацията ще бъде систематизирана ", добави Тодоров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи добави още, че оттук насетне вътрешното министерство ще извършва разпорежданията на прокуратурата.

В края на изказването си Тодоров сподели, че е неприемливо да има " опасност за живота и здравето на всеки един български жител ", само че не заяви никакви други детайлности по случая.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР