Министерството на външните работи на Русия не коментира отказа на

...
Министерството на външните работи на Русия не коментира отказа на
Коментари Харесай

МОСКВА ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ: Ще действаме реципрочно срещу България

Министерството на външните работи на Русия не разяснява отхвърли на България да издаде виза за военния аташе на съветското посолство в София, съобщи представителят на министерството Мария Захарова. Но добави, че Москва ще постъпи в сходство с настоящия в дипломацията принцип на взаимност.

По-рано стана известно, че управляващите в България отхвърлиха да издадат виза на военния аташе в посолството на Русия в София и той към момента е в Москва. За отхвърли да бъде издадена виза България е уведомила публично съветската страна.

„ Няма да разясня този съответен случай. Мога единствено да кажа, че в дипломацията работи правилото на взаимност, който ние ще вземем предвид”, съобщи Захарова в отговор на въпрос дали Москва ще предприеме съответни ограничения. И акцентира: "Никой не е отменял правилото на реципрочност ".

Агенция "РИА Новости " напомня, че в понеделник управляващите в България са изгонили от страната съветски посланик, обвинен в разследваща активност. Заместник-министърът на външните работи на Русия Александр Грушко съобщи по този мотив, че Русия ще предприеме ответни мерки
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР