Министерството на външните работи на Русия излезе с позиция на

...
Министерството на външните работи на Русия излезе с позиция на
Коментари Харесай

Русия нарочи британските спецслужби за покушението срещу Скрипал

Министерството на външните работи на Русия излезе с позиция на български език по отношение на обвиняванията на Англия, че Москва е виновна за покушението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март в британския град Солсбъри.

Руските управляващи подлагат на критика за следващ път Англия, че не е предоставила никакви доказателства, че Русия е виновна за нападението, като съгласно нея английските управляващи нарушавали напълно интернационалното право.

Публикуваме позицията на Русия без интервенция в наличието, като сме редактирали " разваления " български, който прозира на доста места в текста:

" Британските управляващи систематично показват неспособността да обезпечат сигурността на съветските жители на своята територия. Въпиещи образци на това, в частност, са отравянето на някогашния помощник на Федералната работа за сигурност на Русия Александър Литвиненко, гибелта при неизяснени условия на съветските предприемачи Б. Патаркацишвили и А. Перепеличний, тайнственото " самоубийство " на Б. Березовский и удавянето на неговия настоятелен сътрудник Николай Глушков и, най-сетне, посягането на живота и здравето на Сергей Скрипал и Юлия Скрипал.

В последния случай Лондон подцени всички правила на интернационалното право, етиката и здравия смисъл. Без да дава каквито и да било доказателства и даже не предлагайки никаква съответна картина на случилото се, Лондон упрекна Русия в отравяне на личните си жители, стартира да употребява наименование на химическото вещество, което в никакъв случай не се е употребило при нас, разпростра огромна политическа и медийна акция. Инспирирано бе безоснователно експулсиране на съветските дипломати от редица страни и представителства към интернационалните организации, беше разгласен комплекс от други санкционни ограничения. Нашите законни условия да ни дават мостри от приложеното вещество бяха пренебрегнати.

Следственият комитет на Руската Федерация на 16 март т.г. възбуди наказателно дело по отношение на опита за преднамерено ликвидиране на гражданката на Руската Федерация Ю. Скрипал и приготви надлежно питане до английската страна. Очакваме от Лондон съответно взаимоотношение в границите на воденото от нашите органи на реда следствие.

Държането на английските управляващи провокира доста въпроси. Населението на самата Англия се държи в незнание по отношение на основните моменти на този случай, разгласен за сериозна опасност, не се знае общият брой потърпевши. Премълчава се и информация за активността на намиращата се близо до Солсбъри секретна лаборатория в Портън Даун, където, както всички знаят, се организираха работи по основаване на химически оръжия.

Скрива се информация за извършените от този център дружно с английските военни годишни учения «Токсична кама» в навечерието на отравянето на Скрипал, в границите на които се упражняваха техники на битка с химическо и биологическо заразяване.

По целия свят с напъните на Лондон се разпростира акция по образуване на безспорна хипотеза на виновността на Русия. Върви съзнателна, преднамерена ескалация на борбата, демонстриране на силата покрай съветските граници. Очевидна е линията на опълчване на политико-дипломатическото взаимоотношение, което би могло да способства за обективно и всестранно разглеждане на случая в Солсбъри.

Анализът на комплекса на всички условия свидетелства за незаинтересоваността на английските управляващи да се изяснят същинските претекстове и да се открият изпълнителите на закононарушението в Солсбъри и ни кара да мислим за възможна причастност към него на английските специфични служби. Ако съветската страна не получи безапелационни доказателства за противоположното, ще считаме, че става дума за опит за ликвидиране на нашите съграждани вследствие на най-голямата политическа провокация. Подчертаваме, че доказателствата в този случай дължи таман английската страна. "

Припомняме, откакто упрекна Русия за покушението против Скрипал, Англия изгони 23-ма съветски дипломати от страната, които са работили в реалност като шпиони. Западът се солидаризира с английските управляващи, като в понеделник 16 страни от Европейския съюз, а също по този начин Съединени американски щати, Канада, Австралия, Норвегия, Украйна и няколко други страни взеха решение да експулсират съветски дипломати.

Пет страни от Европейски Съюз пък - България, Словакия, Малта, Люксембург и Португалия, взеха решение към този момент да не гонят съветски дипломати, а единствено да отзоват за съвещания посланиците си в Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР