Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15

...
Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15
Коментари Харесай

Италия и Дания гонят руски дипломати

Министерството на външните работи на Дания реши да изгони 15 съветски дипломати от страната, заяви " Ройтерс ".

След обявяване на новината Русия даде обещание отговор.

Италианският вестник “Кориере де ла Сера “, базирайки се на свои източници, заяви от своя страна, че управляващите в страната имат намерение през днешния ден да разгласят експулсирането на няколко десетки съветски дипломати, откакто сходни стъпки започнаха Франция, Германия и други европейски страни.

Според вестника описът на съветските дипломати, които ще бъдат експулсирани, е бил направен предходния ден, а решението е било взето по време на контактите на италианското външно министерство и управлението на италианския министерски съвет с Берлин и Париж.

Италианският министър председател Марио Драги го е разискал със секретаря на Министерския съвет Франко Габриели, който дава отговор за въпросите на държавната сигурност в републиката, написа вестникът.
" Всички дипломати на Москва, които работят в Италия и ще бъдат експулсирани, ще бъдат оповестени за личност нон грата ", написа вестникът и твърди, че италианските управляващи считат, че тези дипломати са свързани с съветските специфични служби.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР