Министерството на външните работи (МВнР) уведомява румънските превозвачи за възможни

...
Министерството на външните работи (МВнР) уведомява румънските превозвачи за възможни
Коментари Харесай

В Румъния: Превозвачите на границата с България са официално предупредени

Министерството на външните работи (МВнР) уведомява румънските превозвачи за вероятни забавяния на контролно-пропускателните пунктове на румънско-българските граници, породени от засиления митнически надзор, осъществяван от българските управляващи. Удължените интервали на очакване засягат митнически пунктове, гранични пунктове и цялата българска територия, предизвестява в своя публикация румънският вестник " Адевърул ". 

В прессъобщение от Министерство на външните работи акцентират, че българските управляващи употребяват всички способи за митнически надзор, в това число физически надзор, сканиране с рентгенови системи и инспекция на документи, съпътстващи стоките. Препоръчва се на румънските превозвачи да следват прецизно инструкциите на митническите контролни органи, деликатно да избират маршрута на пътя и да закупуват авансово пътни такси - ТОЛ. 

В този подтекст още веднъж се акцентира значимостта на вярното информиране на румънските водачи, навременното закупуване на електронни винетки и възнаграждение на ТОЛ таксите за потребление на публичната пътна инфраструктура в България, в сходство с настоящото законодателство и със доста увеличеното очакване пъти на митнически надзор.

" Адевърул " предлага и уеб страниците за спомагателна информация:

Относно настоящото положение на пътищата - на безплатното приложение LIMA www.lima.api.bg, на интернет страницата на Агенция " Пътна инфраструктура " - www.api.bg и на телефон 070013020

Относно е-винетката и системата e-TOLL - на уеб страницата www.bgtoll.bg 

Относно пътната конюнктура през българските гранично-пропускателни пунктове – на уеб страницата www.mvr.bg  

Относно летателната конюнктура на летище София - www.sofia-airport.eu 

Относно положението на времето - на уеб страницата www.weather.bg 

Относно митническия режим, при влизане в България от Турция - на уеб страницата www.mae.ro (Условия за пътешестване в България, графа Митнически разпоредби) и на уеб страницата на българската Агенция " Митници " ) 

Румънските жители могат да изискат консулска помощ на телефоните на посолството на Румъния в София: +35929712858 и +35929733510, като позвъняванията се пренасочват към Центъра за контакти и поддръжка на румънски жители в чужбина (CCSCRS) и се дават отговор от операторите на прът центъра непрекъснато.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР