Министерството на външните работи (МВнР) обяви в сряда двама руски

...
Министерството на външните работи (МВнР) обяви в сряда двама руски
Коментари Харесай

София гони двама руски дипломати и се възмути от обидни квалификации и внушения

Министерството на външните работи (МВнР) разгласи в сряда двама съветски дипломати за личност нон-грата и те имат 48 часа да изоставен страната, заяви шефът на пресцентъра на ведомството Митко Димитров.

Информацията беше доказана и от външната министърка Теодора Генчовска пред публицисти в Народното събрание. Тя посочи, че дипломатите са изгонени поради, че съветски жител с дипломатически имунитет и български военачалник от запаса са уличени в шпионаж.

Министерство на външните работи е издало и втора своя нота, с която се възмущава от “обидни квалификации и внушения “, отправени от посолството на Русия в София.

“Настояваме посолството неотложно да отстрани въпросните изявления и да сервира извинения по съответния ред ”, съобщи Димитров на собствен брифинг в министерството в сряда.

Той посочи, че съветската посланичка Елеонора Митрофанова е била поканена, с цел да получи двете ноти, само че не се е отзовала с обяснението, че не се намира в София. Вместо нея се е явил дипломатът Филип Воскресенски.

Говорителят на Външно не посочи кои “обидни квалификации ” има поради. Пред два дни в страницата на съветското посолство във Facebook се появи обява, в която се споделяше, че “във връзка с осведомителната експанзия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги, която се води по отношение на осведомителните запаси на нашата страна ”, задачата е основала собствен канал в Телеграм.

Съобщението беше във връзка да спре излъчването на съветски държавни малките екрани в България поради дезинформация около войната в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР