Министерството на външните работи (МВнР) на Румъния „твърдо“ отхвърли в

...
Министерството на външните работи (МВнР) на Румъния „твърдо“ отхвърли в
Коментари Харесай

МВнР на Румъния: Медведев да не раздава украински територии на съседни държави

Министерството на външните работи (МВнР) на Румъния „ твърдо “ отхвърли в четвъртък хода на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, който разгласява в обществена мрежа „ карта, която по приказен метод, дава украински територии на Румъния и на други страни, прилежащи на Украйна. " Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция румънската организация Аджерпрес.

Според прессъобщението на румънското Министерство на външните работи, изпратено до Аджерпрес „ сходно отношение е част от инструментите на пропагандата и дезинформацията, употребявани от Руската федерация от много време и които бяха засилени след началото на противозаконната и нелегитимна нападателна война против Украйна “.

„ Такива по този начин наречени „ оферти “ и „ разбори “, които целят случайно преначертаване на границите на някои страни и по този метод предизвикват нарушаването на интернационалното право, не съставляват нищо повече от изцяло несполучливи опити да оправдаят личното държание на занемаряване на интернационалния ред, учреден на правила “, сподели румънското външно министерство.

Министерството удостовери " цялостната " поддръжка на Румъния за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници и повтори, че осъжда неоправданата и непровокирана военна експанзия на Русия против Украйна.

„ Румъния е и ще остане сътрудник на Украйна и още веднъж удостоверява своята цялостна поддръжка и надълбоко съчувствие към украинския народ, жертва на брутална експанзия. Предоставянето на статут на страна претендент за присъединение на Украйна към Европейския съюз съставлява удостоверение както на визионерската политика на Европейския съюз, който всъщност е план за поощряване и консолидиране на мира в Европа, както и решимостта на украинския народ да одобри изцяло правилата и полезностите на европейското пространство в самостоятелна, суверенна Украйна в границите на интернационално приети граници “, акцентират от румънското Министерство на външните работи.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разгласява в профила си в Телеграм (Telegram) карта на Европа, където по-голямата част от Украйна принадлежи на други страни, заяви съветското издание „ Ведомости “.

В поста си Медведев твърди, че има западни анализатори, без да ги посочва, които биха видели бъдещата украинска страна по този метод, отбелязва цитираният ежедневник.

На една от картите, оповестени от някогашния съветски президент, седем украински района са трансферирани към Полша, един към Унгария, два към Румъния и 13 района плюс полуостров Крим към Русия.

Така Украйна ще остане единствено с Киевска област съгласно картата, оповестена от Медведев в деня, когато Украйна за първи път празнува Деня на държавността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР