Министерството на туризма започва масирани проверки за цените по курортитеСлужебният

...
Министерството на туризма започва масирани проверки за цените по курортитеСлужебният
Коментари Харесай

200 - 300 лева за инжекция по морето

Министерството на туризма стартира масирани инспекции за цените по курортите

Служебният министър на туризма Илин Димитров ще инициира инспекция на ценообразуването на медицинските услуги по морето. Това разгласи самият той във връзка многочислените сигнали от туристи, принудени да заплащат големи суми за потърсена здравна помощ по време на почивката си това лято в морските курорти, осведоми

"Има сигнали, че от туристи се желаят по 200-300 лв. за инжекция и не е ясно какво е нормативното съображение за това ", сподели Димитров. Той към този момент е разискал казуса със здравния министър Асен Меджиев. Двамата са се разбрали да се обезпечи и по една спомагателна кола за спешна помощ за всеки един от черноморските курорти. По-късно ще се построи Координационен център за незабавна помощ на българското Черноморие, който ще бъде сред Бяла и Бургас, само че още не е решено къде тъкмо, сподели Димитров.

Министърът на туризма показа през днешния ден екипа и целите си. Димитров до неотдавна бе народен представител от "Продължаваме смяната " и началник на комисията по туризъм в 47-ото Народно заседание.

Сред първите неотложни задания той уточни изчистването на всички неизплатени обезщетения за хотелиерите, приютили украински бежанци. "Над 500 са жалбите за неизплатени десетки милиони левове, а задачата е в края на мандата на служебното държавно управление на всяка тъжба да бъде отговорено и дължимото на хотелиерите да е разплатено ", сподели Димитров.

Туристическият отрасъл се оплака неотдавна, че към момента има хотелиери, които не са получили цялостните суми по мярката 40 лева дневно на настанен украински емигрант за месеците март и април. Новите помощи от 15 лева дневно за май и юни месеци започнаха да се изплащат едвам в края на юли.

Друга незабавна задача пред министерството на туризма е решение на казуса със забавената категоризация на туристическите обекти. В момента има над 960 заявки, като от тях 780 са преписки и 180 броя комплекта документи за оценка, а задачата е до края на мандата броя да падне под 100, съобщи служебният министър.

В рамките на своя мандат министър Илин Димитров ще приготви план на Закон за гаранционния фонд за туроператори, както и на Закон за единна браншова камара.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР