Министерството на туризма очаква много добър зимен сезон, който да

...
Министерството на туризма очаква много добър зимен сезон, който да
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Очакваме рекордно добър зимен сезон

Министерството на туризма чака доста добър зимен сезон, който да е с 5% до 10% по-добри индикатори от предходния, който пък беше рекорден. Това съобщи в " Денят стартира " служебният министър на туризма Илин Димитров.

" Успяхме да задържим положително съответствие цена-качество. Курортите в Европа нарастват доста, а ние задържахме цените на въжен превоз картите. Цените като цяло, може би, ще бъдат обновени с растежите на инфлацията, само че стоят доста добре. Единственото, което може да попречи, е да няма сняг или да има тежка криза в Европа ", посочи Димитров.

Очакванията са максимален дял от туристите да са български жители - към 60%. Разчита се и на туристи от прилежащите страни, Германия и Израел.

В " Денят стартира " Илин Димитров още веднъж прикани за опазване на 9% Данък добавена стойност в туризма като непрекъсната мярка, която да обгръща всички в сектора - от туроператорите до рестораньорите.

" Разчитам партиите да спазят обещанията си, че туризмът е предпочитан бранш и да го покажат с дейностите си ", добави той.

Илин Димитров разяснява и поканата към Илън Мъск да посети Белоградчик.

" Не се е случило нещо извънредно - международно известна персона да се въодушеви от България. Аз, като министър, нямаше по какъв начин да не се възползвам от тази опция. Много се надявам Мъск да пристигна, изпратили сме покана. Ако пристигна, ще е прелестно. Поканили сме и основателите на играта, която той цитира, с цел да създадем фестивал вид cosplasy, в който почитателите се обличат в костюми от игрите ", съобщи Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР