Министерството на туризма и община Царево призовават туристите и туроператорите

...
Министерството на туризма и община Царево призовават туристите и туроператорите
Коментари Харесай

Министерство на туризма към хората: Не се евакуирайте сами

Министерството на туризма и община Царево приканват туристите и туроператорите да не се изтеглят сами. Евакуация, ще бъде направена единствено там, където все още се постанова такава, проведена от спешния щаб в града.

Министърът на туризма Зарица Динкова организира незабавен диалог с кмета на Царево Георги Лапчев. Той увери министъра, че все още няма бедстващи туристи, които са настанени в откъснатите хотели. Те са евакуирани в горните етажи на хотелите, където имат ток, вода и храна.

Заради изобилните превалявания е оповестено бедствено състояние в община Царево, а придвижването към квартал „ Василико “ е прекратено, поради опустошен мост.

Ситуацията е станала извънредно тежка, тъй като повече от 10 часа вали пороен дъжд. Прелели са дерета, реките са излезли от коритата, отнесени са и мостове в засегнатия регион. Водата в къмпинг Арапя е достигнала 2 метра. Министерство на вътрешните работи организира избавителни интервенции за хората в заплаха, има отнесени коли в морето. Под вода е и село Кости, което се намира навътре в Странджа, поради преливащата река Велека.

Всички ангажирани институции Жандармерия и Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията са на място за оказване на помощ и преодоляване на спешната обстановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР