Министерството на туризма и големите зимни курорти започват подготвянето на

...
Министерството на туризма и големите зимни курорти започват подготвянето на
Коментари Харесай

Зимните ни курорти очакват туристи от почти цяла Европа

Министерството на туризма и огромните зимни курорти стартират подготвянето на промени, с цел да се подтикват модернизацията и конкурентоспособността в бранша.

Темата бе разисквана по време на трета среща сред министъра на туризма Зарица Динкова с туристическия отрасъл и локалните управляващи. В полемиката се включиха интензивно и представители на ски курортите в Банско, Пампорово, Витоша и Рила .

Страните се договориха да съсредоточат своите старания към главните проблеми , които засягат курортите през последните десетина години , които пречат на действителното позициониране на България на международните туристически пазари. Ще се обмислят действителни оферти по отношение на възстановяване на инфраструктурата , както и пътните табели , които да указват директно маршрутите към курортите. 

Вече са подхванати всички дейности за подготовката на зимния сезон. На този стадий данните сочат, че се чакат туристи от Румъния, Гърция, Турция , Северна Македония, Турция, Англия, Германия и Италия.

За да се увеличи броя на посетителите тази година рекламната акция на зимния туризъм стартира още през октомври , като с нея бяха обхванати най-важните интернационалните пазари, както и вътрешния пазар. Работи се и в посока на обгръщане на така наречен „ крила на сезона “ , посредством повишение на интереса и към профилираните типове туризъм, които могат да се практикуват в границите на цялата година , до момента в който към момента няма подобаващи условия за ски и зимни спортове .

Министър Зарица Динкова съобщи, че е доста значимо всички ангажирани в бранша да обединят своите сили

„ Подкрепяме напъните на всички представители на туристическия бизнес, които работят за одобряване името на България като сигурна дестинация “.

Тя разясни, че задачата е да се наложи асоциирането на страната ни с избрана „ запазена марка “ за сигурност, качество и гостолюбие .

За идния зимен сезон ще се осъществят поредност начинания за позициониране и разпространение на „ Бранд България “ . Министерството на туризма ще поддържа международната купа по сноуборд в Пампорово през януари и международната купа по ски алпийски дисциплини през февруари в Банско.

Провеждането на тези спортни събития могат да се трансфорат в мощни маркетингови принадлежности за разпространение на зимния туризъм в страната, и като цяло – за „ Бранд България “ . Предвиждат се и серия от интернационалните изложби във Испания, Германия, Англия, Португалия, Франция и други европейски страни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР