Министерството на туризма да се опита да повиши компетентността си.

...
Министерството на туризма да се опита да повиши компетентността си.
Коментари Харесай

Скандалът с пържолите е еманация на некомпетентността в туризма, смята известен бизнесмен

Министерството на туризма да се опита да увеличи компетентността си. Да се вгледа в проблемите, само че и в достиженията на бранша, поучава Банев

Скандалът с пържолите е еманация на некомпетентността и неналичието на ангажираност и експертност в туризма. Това разгласи предприемачът Николай Банев, който има съществени ползи в областта на туризма в обява в обществените мрежи. Той е засегнат от дейностите на министерството на туризма и неналичието на експертност.

" Министерството на туризма е призвано по хипотеза да реализира активност, неприсъща на Комисията за отбрана на потребителите. Министерството на туризма е орган на държавната власт, който би трябвало да синхронизира напъните на министерствата, осигуряващи действието на туризма като витрина на Република България и един от значимите приходоизточници в бюджета.

Уви,явно в това министерство не са наясно със отговорностите си и с значимите за сектора проблеми. Скандалът с пържолите е еманация на некомпетентността и неналичието на ангажираност и експертност в толкоз значим за икономиката сектор. 

Министерството на туризма за следващ път потвърди посредством изказванията на Министъра си, че е прекомерно надалеч от проблемите на туризма. Разбитите пътища, монополните полети в и до Република България на фантастични цени, несъответстващата концесионна политика, рекета над белия бизнес в сектора и толерирането на сивия посредством затваряне на очите (разбирай корупция), хайдутлука на всеобщите проверки(отново разбирай корупция), водят до стрес в бранша.

А той има колосални проблени

 - липса на квалифициран личен състав

- липса на бърза и евтина опция за привличане на личен състав от чужбина(най-вече от българските общности в чужбина)

- Липса на съответна данъчна политика

- Липса на протекция на вложенията

- Липса на поддръжка от локалните управляващи,свързана с разрешителните режими и тласъците.

- Практическа недостижимост до банкови заеми.

- Неразвит пазар на финансови принадлежности за развиване на туристическия бизнес.

Като резюме на проблемите желая да заявя: Министерството на туризма да се опита да увеличи компетентността си. Да се вгледа в проблемите, само че и в достиженията на бранша. Да се опита да притегли сътрудници, които да отворят очите на министерството за нововъведения и нападателна реклама на българските преимущества. Както и за отпор на нелоялната външна конкуренция… Това е нужно в този момент,в разгара на летния сезон. Скъпи пържоли постоянно ще има.Както и евтини "

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР