Министерството на труда и социалната политика от днес започва поетапно

...
Министерството на труда и социалната политика от днес започва поетапно
Коментари Харесай

МТСП: Всички пенсии ще се увеличат с 6,7 на сто от 1 юли, минималната ще стане 250 лева

Министерството на труда и обществената политика от през днешния ден стартира поетапно да разгласява ограниченията, свързани със обществената система и пазара на труда, които ще са в действие и след края на изключителното състояние. Информацията се разгласява във фейсбук страницата на министерството.

В нея се напомня, че всички пенсии ще се усилят с 6,7 на 100 от 1 юли 2020 година, а минималната пенсия ще стане 250 лв..

Национален статистически институт: Под прага на беднотия са били 22.6% от хората у нас

Социалната пенсия за напреднала възраст се покачва на 141,36 лева Това ще усили всички пенсии, несвързани с трудова активност, и ще докара до растеж на прихода на към 133 600 души.

След края на изключителното състояние хората над 60 години ще продължат да се обслужват предпочитано при разпределяне на пенсиите за май в пощенските станции до обяд, както и в питателните магазини и аптеките от 8.30 до 10.30 часа всеки ден.

До 31 август 2020 година няма да се заплаща такса за посещаване на Център за обществена рехабилитация и интеграция, Център за краткотрайно настаняване, Звено "Майка и бебе ", Дневен център, в това число и при седмична услуга. Удължава се до 31 декември 2020 година валидността на заповедите за настаняване в профилирани институции и обществени услуги от резидентен вид. Социалните услуги от резидентен вид в страната не престават да са затворени за посещаване и настаняване /освен при незабавен случай.

Информация за потребителите може да се получава от шефовете на услугите и от общините, които са снабдители, допълват от министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР