Министерството на труда и социалната политика и Службата по трудовите

...
Министерството на труда и социалната политика и Службата по трудовите
Коментари Харесай

МТСП запозна българите в Испания с пенсионните им права и условията за достъп до социални помощи

Министерството на труда и обществената политика и Службата по трудовите и обществени въпроси към Посолството на България в Мадрид организираха виртуален информативен ден за българската общественост в Испания, в който се включиха близо 3400 участници.

По време на събитието специалисти в областта на общественото подкрепяне, трудовото и пенсионното законодателство дадоха отговор на 75 въпроса, заложени от сънародниците ни преди събитието.  

Участниците демонстрираха максимален интерес към пенсионните права и обществените помощи в България и Испания, както и към изискванията за достъп до тях. Сънародниците ни получиха подробна информация за основните моменти при достъпа до опазване на здравето в двете страни. Разяснени бяха и въпроси, свързани с опциите за ранно пенсиониране в Испания. Много от хората получиха отговор на своя въпрос по електронната поща.

Освен българи, живеещи в България и Испания, в осведомителния ден се включиха и наши сънародници от Германия, Англия, Италия, Гърция, Съединени американски щати, Чехия и Канада.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР