Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства максимално бързо за

...
Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства максимално бързо за
Коментари Харесай

Транспортното министерство ще съдейства за авиолиния София-Скопие

Министерството на превоза и известията ще спомага оптимално бързо за разкриване на самолетна линия сред София и Скопие при деклариран интерес от самолетна компания, която да прави полетите.

Това увещание получиха представители на авиопревозвачите на среща във ведомството.

Няма правни спънки това да се случи, защото сред въздухоплавателните администрации на двете страни има неопределен меморандум за съдействие, който е подписан през 2015 година

Представителите на самолетните компании показаха кардинален интерес като подчертаха, че бъдещето на авиолинията зависи и от развиването на икономическите връзки сред двете страни. 

Вчера по време на блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия транспортрият министър Николай Събев заяви, че се обмисля тази опция за самолетна линия.

" Премиерът желае да проверим какви са опциите за стартиране на самолетна линия от София до Скопие, което ще бъде демонстрация на благосклонност и облекчение на опциите за посещаване сред двете страни ", съобщи Събев по време на чуването му в отрасловата парламентарна комисия.

" Имаме интензивна подготовка и сме в договаряния с разнообразни самолетни компании, които биха изявили интерес``, акцентира той.

Министърът уточни още, че той също ще бъде част от държавната делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещаване в Скопие се приготвя. Тогава ще бъде разискван и напредъкът по построяването на жп връзката сред двете страна, добави той. 

Пред депутатите от комисията Събев разяснява, че се работи и по подготовката за среща сред държавни делегации на България и Румъния, която да бъде осъществена на равнище министри на превоза. На нея двете страни се чака да обсъдят опциите за създаване на по-добра превоза съгласуваност между тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР