Министерството на регионалното развитие и благоустройството обслужва единствено обществения интерес

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството обслужва единствено обществения интерес
Коментари Харесай

Проверките на пътищата, извършени от министър Шишков, не са направени по утвърдената методика

Министерството на районното развиване и благоустройството обслужва само публичния интерес и транспарантното разходване на обществени средства, оповестиха от пресцентъра.

Министерство на регионалното развитие не оспорва резултатите от осъществените досега инспекции на пътните настилки. Пробите, които са взети през последната година от сектори от автомагистралите " Хемус “, " Тракия “, " Марица “ и от Северната скоростна дъга, са единични.

Проверките, осъществени по времето на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, са направени на обекти с изтекли гаранционни периоди. Единичните обследвания не са осъществени по одобрената методика на Института за пътища и мостове и сами по себе си не могат да се употребяват за генерални изводи за цялостното положение на пътната настилка по съответните сектори. Докладите са предадени на прокуратурата.

Настоящите управления на Министерство на регионалното развитие и Агенция " Пътна инфраструктура " изготвят график за инспекции по автомагистрали и скоростни пътища, които ще започват до месец. Приоритетно ще се стартира с проучване на пътни сектори в гаранционен период, защото за тях строителите носят отговорност все още. За повече действеност и точност в работата ще се употребяват георадарни уреди и скенер за равнинност. При съществуване на индикации за понижена дебелина на пътната структура ще бъдат направени и спомагателни тествания и проби, в това число посредством серии от шурфове и проби за носимоспособност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР