Министерството на равенството в Испания предложи обезщетенията, получени от семействата

...
Министерството на равенството в Испания предложи обезщетенията, получени от семействата
Коментари Харесай

В Испания приравняват обезщетенията за жертвите на сексизъм с компенсациите за жертвите на тероризма

Министерството на равенството в Испания предложи компенсациите, получени от фамилиите на жертвите на сексистко принуждение да се приравнят, с тези на жертвите на тероризма.

Новината разгласи държавният секретар по въпросите на равенството и против насилието, учредено на пола, Анхела Родригес след съвещание на спешния комитет, призован от отдела, управителен от министър Ирен Монтеро.

В момента компенсацията за ликвидиране посредством тероризъм е 250 000 евро, до момента в който това за ликвидиране посредством сексистко принуждение е 90 000.

" Разликата е забележителна и ние имаме вяра, че тази сума би трябвало да бъде поета от страната, като отплата, че е реагирала прекомерно късно и не е направила нужното, с цел да отбрани жертвите ", сподели Родригес.

Предложението, контрактувано в комисията би трябвало да бъде разисквано и с самостоятелните райони на секторна конференция за равенството. Ако получи поддръжка, то ще включва и отбрана от страната освен на майката, подложена на тормоз, само че и на децата, които живеят при нея. Прокуратурата за малолетни дава отговор за децата, останали сираци след убийството на майка им от бащата или колегата.

От 2013-а година без родители са останали 399 деца, а единствено от началото на тази година техният брой е 22.

Заради възходящия брой убийства на дами с огнестрелно оръжие ще се създадат промени, които да разрешат бързо изземване на законно притежаваното оръжие от насилника.

Само през предходната година над 33 000 дами са били жертва на сексистко принуждение, което е с 8,3 % повече от предходната. Почти половината от тях са на възраст сред 30 и 44 години и имат малолетни деца.

Очевидно прословутата Истанбулска спогодба, която ни натресоха наложително тази седмица, не е кой знае какъв брой дейно средство за битка с насилието над дами.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР