Министерството на правосъдието на САЩ реши да не предявяват обвинение

...
Министерството на правосъдието на САЩ реши да не предявяват обвинение
Коментари Харесай

САЩ няма да повдига обвинения на Джулиан Асандж

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати реши да не предявяват обвиняване към създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж за неговата роля в изявленията на няколко свръхсекретни материали на Централно разузнавателно управление на САЩ, заяви Politico, базирайки се на американски служители и осведомени източници.
Според медията, прокурорът не може да предяви нови обвинявания против Асандж по няколко аргументи, измежду които - незадоволително време на държавното управление за времето на тяхното придвижване - по закона за екстрадиция обвинявания е належащо да бъде издадено до 60 дни от момента на първите оповестени фрази от документите с висока секретност на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Обсъжданите сходни каузи в съда заплашват разпространяването на още количества засекретени файлове на Централно разузнавателно управление на САЩ. Освен това, единствено Централно разузнавателно управление на САЩ в никакъв случай публично не е потвърждавало, че оповестените документи са истински.
Сега съдът чака от Съединени американски щати цялостния пакет документи, който разреши да бъде признато решение за това позволяват ли освобождението на подсъдимия в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР