Министерството на правосъдието на САЩ наскоро повдигна обвинения срещу KuCoin,

...
Министерството на правосъдието на САЩ наскоро повдигна обвинения срещу KuCoin,
Коментари Харесай

KuCoin ли ще е следващият FTX?

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати неотдавна повдигна обвинявания против KuCoin, световна борса за криптовалути, и двамата ѝ създатели Чун Ган (известен като Майкъл) и Ке Танг (известен като Ерик).

Тези обвинявания се отнасят до изказвания за ръководство на нелицензиран бизнес за предаване на пари и нарушение на Закона за банковата загадка. Това развиване на събитията породи опасения измежду потребителите и вложителите по отношение на бъдещето на основаната на Сейшелските острови борса, напомнящи паниките към срутва на FTX. Именно поради това измежду промишлеността се породи един въпрос: Дали KuCoin върви по стъпките на FTX?

Според формалното изказване на Южния окръг на Ню Йорк обвинителният акт упреква KuCoin и нейните създатели, че не са основали съответна стратегия за битка с прането на пари (AML), което, както се твърди, е разрешило платформата да бъде употребена за пране на пари и финансиране на тероризма.

Освен това борсата е упрекната, че е пренебрегнала съществени процедури за инспекция на самоличността на клиентите (KYC) и не е докладвала за подозрителни действия.

Какво мисли основният изпълнителен шеф на CryptoQuant?

Въпреки тези тежки обвинявания Ки Йонг Джу, основен изпълнителен шеф на CryptoQuant, предложи противоположна позиция, като акцентира оперативната и финансовата непоклатимост на борсата. Джу означи, че въз основа на блокчейн разбор запасите на KuCoin от Биткойн ( BTC ) и Етериум ( ETH ) наподобяват незасегнати от увеличените тегления, най-вече от консуматори на дребно.

Джу разяснява:

Това утешение идва в сериозен миг, изключително откакто в крипто общността се задържат спомените за срутва на FTX, подхранван от проблеми с ликвидността и изказвания за погрешно боравене с потребителски средства.

Джу направи ясно разграничаване сред практиките за ръководство на запасите на KuCoin и тези на FTX, като акцентира органичния напредък на запасите на KuCoin в BTC и ETH спрямо проблематичното ръководство на средствата на FTX.

“ “, удостовери Джу, представяйки графики, изобразяващи Биткойн и Етериум запасите на тържищата.

Джу съпостави тези графики с тези на FTX, като означи:

Според данните на CryptoQuant сега KuCoin има 5,949 BTC и 99,358 ETH. Общата стойност на портфейла на KuCoin в голям брой вериги се прави оценка на $4,764 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР