Министерството на правосъдието изгради централизирана информационна система за изпълнителните производства.

...
Министерството на правосъдието изгради централизирана информационна система за изпълнителните производства.
Коментари Харесай

Страните по изпълнителни производства ще правят справки онлайн за делата си

Министерството на правораздаването построи централизирана осведомителна система за изпълнителните производства. Чрез електронната платформа ще могат да се вършат отдалечено информации за формиране, придвижване и привършване на изпълнителните каузи от всяка точка в страната и чужбина.

Това стана ясно през днешния ден на заключителната конференция по план „ Повишаване гаранциите за обективен развой в изпълнителните производства посредством създаване на осведомителна система “, който се финансира от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд.

С въвеждането на електронната платформата взискателите, длъжниците и техните пълномощници ще могат да се осведомяват във всеки един миг за всички входящи и изходящи документи по техните каузи, за наложените възбрани и запори, подхванати дейности по обществена обмен и така нататък, посочи ръководителят на плана Жана Шаранкова.

До информацията ще имат достъп и инспекторите от Инспектората на министъра на правораздаването по Закона за правосъдната власт. Те ще могат да вършат информации на съображение предписание или издадена заповед от министъра на правораздаването за осъществяване на инспекция по съответни каузи. Възможност за достъп, по отношение на постъпили тъжби и сигнали по съответни производства, ще имат и представители на Съвета на Камарата на Частните правосъдни реализатори.

Очаква се през идната година да се подхващат ограничения централизирана осведомителна система да стартира да работи пилотно. Предстои да бъде направена и нормативна смяна, с която ще се вкара обвързване за частните и държавни правосъдни реализатори да качват в платформата всекидневно всички входящи и изходящи документи от формиране до привършване на изпълнителните производства. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР