Министерството на отбраната на САЩ обяви на уебсайта си договора

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви на уебсайта си договора
Коментари Харесай

Лъсна истината за F-16 ще ги чакаме до 2027 година

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи на уеб страницата си контракта за произвеждане и доставка на осем изтребителя F-16 Блок 70.

От известието се схваща, че цената на поръчката е 512 004 418 $ (малко над 928 милиона лв. ), като 4 185 566 $ (7,6 милиона лева) от тях се внасят предплатено.

Кубрат Пулев се изрече в поддръжка на F-16

Самолетите ще бъдат създадени във Форт Уърт, Тексас и в Грийнвил, Южна Каролина.

Техният производител е корпорацията "Локхийд Мартин " (Lockheed Martin).

Крайният период за осъществяването на поръчката е 2027 година В българските медии до момента се говореше, че самолетите би трябвало да дойдат в България до 2024 година

Специализираното списание за защита "Джейнс дифенс " (Jane's Defense) разяснява на уеб страницата си, че оповестената сума е единствено част от общата цена на договорката, която е 1,3 милиарда $ (2,35 милиарда лева).

Разликата се получава, тъй като оповестената от Пентагона сума не включва моторите на самолетите.

Борисов на среща с Матю Палмър: енергетика, визи и F-16

Те ще бъдат едноместни (Блок 70), а не (Блок 70/72), което значи, че българските им водачи ще се образоват на американски или други натовски двуместни F-16.

Първите F-16 ще влязат на въоръжение в българските военновъздушни сили през 2023 година, написа "Джейнс дифенс ", което значи, че от този момент България ще може да стартира последователно да подменя остаряващите си съветски изтребители МиГ-29.

Според списанието от тях използваеми сега са единствено четири.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР