Министерството на отбраната на Русия отрече в неделя руски военни

...
Министерството на отбраната на Русия отрече в неделя руски военни
Коментари Харесай

Русия отрече убийствата на цивилни в Буча и нарече снимките на трупове поредна провокация 

Министерството на защитата на Русия отхвърли в неделя съветски военни да са виновни за изтезания на цивилни украинци в град Буча, ситуиран покрай столицата Киев.

Градът беше окупиран от съветската войска, която се изтегли през последните дни от Киевска и Черниговска области. След отдръпването на руснаците в Буча влязоха украински бойци, съпроводени от задгранични кореспонденти, които предадоха, че улиците на града са осеяни от десетки трупове на цивилни, някои от които са с вързани на гърба ръце.

Местните управляващи оповестиха и за всеобщ гроб, в който са заровени телата на над 300 локални поданици. Редица осведомителни организации разпространиха фотоси на лежащи по улиците на Буча трупове, както и на всеобщ гроб, засипан с пясък, от който стърчат елементи от тела на убити цивилни.

"Всички оповестени от киевския режим фотоси и клипове, сякаш свидетелстващи за някакви "престъпления " на съветските военни в град Буча в Киевска област, са поредна провокация ", твърди съветското военно министерство в изказване, публикувано от съветското посолство в София в неделя вечерта.

Москва декларира, че "когато това обитаемо място беше следено от съветските въоръжени сили, нито един гражданин не пострада от каквито и да са насилствени дейности ".

"Изходите от града не бяха блокирани. При това южните околности на града, в това число жилищни квартали, непрекъснато бяха обстрелвани от украинските войски от едрокалиберна артилерия, танкове и реактивни системи за залпов огън ", се споделя още в изказването на съветското Министерство на защитата.

Оттам допълват, че съветските сили напълно са се отдръпнали от Буча още на 30 март, наблягайки, че на идващия ден, 31 март, кметът на града Анатолий Федорук е удостоверил, че там към този момент няма съветски бойци, "но дори не загатна за някакви разстреляни по улиците мирни поданици с вързани ръце ".

"Не провокира никакво подозрение това, че това е фалшификации. Това, че киевските управляващи са ги организирали, а в този момент ги разпалват, е закононарушение. А това, че Западът от своя страна ги популяризира и прибавя оптимален резонанс, прави го съизвършител в това цинично и безнравствено закононарушение ", разяснява зам.-председателят на Съвета на Федерацията на Федералното Събрание на Русия Константин Косачев.

Западът остро осъди в неделя случилото се в Буча, определяйки го като военно закононарушение на съветските въоръжени сили.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР