Министерството на отбраната на Индия е дало първоначално одобрение за

...
Министерството на отбраната на Индия е дало първоначално одобрение за
Коментари Харесай

Индия купува още изтребители и подводници от Франция

Министерството на защитата на Индия е дало в началото утвърждение за закупуването на 26 изтребителя " Рафал " и три подводници " Скорпен ", оповестява " Ройтерс ", базирайки се на източник, осведомен с въпроса.

Премиерът Нарендра Моди ще посети Франция за да задълбочи връзките с най-стария стратегически сътрудник на Ню Делхи на запад. Очаква се договарянето на редица значими съглашение в региона на защитата и на нов взаимен проект за гарантиране на непоклатимост в Индо-Тихоокеанския район.

Сделката планува закупуване на 26 изтребителя " Рафал " (Dassault Aviation Rafale), от които четири подготвителни, както и три подводници клас " Скорпен " , които ще бъдат създадени от Mazagon Dock Shipbuilders с френската военноморска група.
 Франция съобщи на Индия три нови изтребителя
Франция съобщи на Индия три нови изтребителя " Рафал "

Важна оръжейна договорка

Морската версия на реактивните самолети " Рафал " на Dassualt, предопределена за първия създаден в Индия самолетоносач , който беше пуснат в употреба предходната година, надви над американските изтребители Superhornet F-18 в проби за покриване на условията на Индия, които бяха извършени през предходната година.

Все още не са известни детайлности за цената на договорката.

Индия разчита на френски изтребители към този момент четири десетилетия. Много преди да закупи " Рафал " през 2015 година, страната закупи реактивни самолети " Мираж " през 80-те години, които към момента съставляват две ескадрили от военновъздушните ѝ сили.

През 2005 година Индия закупи шест дизелови подводници клас " Скорпен " от Франция за 188 милиарда рупии (2,29 милиарда долара), като последната от тях ще бъде въведена в употреба идната година.
 Изтребители
Изтребители " Рафал " излетяха от Франция за Индия

Споразумението е на стойност към 9,4 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР