Министерството на образованието ще търси нови интерактивни методи на обучение

...
Министерството на образованието ще търси нови интерактивни методи на обучение
Коментари Харесай

МОН ще работи за развитието на дигиталните умения на децата

Министерството на образованието ще търси нови интерактивни способи на образование на децата посредством осведомителните технологии. Това включва създаване на Wi-Fi мрежи в учебните заведения и опция за образование посредством проектори.

„ Говорим за развиването на по-задълбочени цифрови умения, които ще са нужни на днешните възпитаници, които ще бъдат на пазара на труда през 2050-2060 г.”, изясни просветният министър Красимир Вълчев.
Подменят ли се профилираните паралелки с професионални? И по какъв начин е била позволена експанзия в детска градина в Бургас?
Той добави, че МОН ще работи и върху подобряването на цифровата медийна просветеност у децата и безвредното им сърфиране в интернет. Ще бъде подписан меморандум за цифрово обучение, който ще бъде в поддръжка на подхванатите политики от просветното ведомство.

Вълчев разяснява опцията децата да избират какъв пол са в инструмента за самокритика от няколко благоприятни условия – мъж, жена и друго.
Стотици хиляди деца остават отвън учебно заведение, върнатите в клас са в пъти по-малко Над 12 000 възпитаници са отпаднали единствено през последната образователна година
„ Не поддържам проповядването на джендър идеология в учебни заведения като министър и родител. Целта на инструмента за самокритика не е да дефинира половата принадлежност. Причината да има и подобен вид за отговор е, тъй като има страни, които са приели тази опция, само че тя не е наложително да бъде основани на правилото на самоопределение, а те са в отговор на медицински потребности. Ние не можем да махнем тази колона, тъй като той е един за всички европейски страни. Европейската комисия може да го направи по наша молба и ние ще отправим такава”, сподели министърът на образованието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР