Министерството на образованието и науката публикува резултатите от второто класиране

...
Министерството на образованието и науката публикува резултатите от второто класиране
Коментари Харесай

Излязоха резултатите от второто класиране на седмокласниците

Министерството на образованието и науката разгласява резултатите от второто класиране на седмокласниците, кандидатствали за банкет в осми клас.

На 11 юли излезе първото класиране за държавния план-прием за гимназиите след седми клас. Тогава то сподели, че Софийската математическа гимназия още веднъж е с най-голям най-малък бал за кандидатстване след седми клас в столицата - 485,750 точки от най-много 500.

11 573 възпитаници от София са взели участие в националното външно оценяване след седми клас по български език и литература, оповестиха на 11 юли от МОН. По математика учениците са били 11 541.

Подалите заявление за класиране бяха 11 008. От тях 1100 не бяха класирани - 915 от София и 195 от страната, тъй като балът им не е задоволителен за паралелките, които са поискали. Те участваха автоматизирано във второто класиране. В държавния план-прием след приключено главно обучение в столичните учебни заведения са оповестени 417 паралелки. От тях 233 са профилираните, а 184 - професионалните.

Учениците, признати на първото класиране, можеха да се запишат от 13 до 15 юли, в това число. В същия период можеха да подадат заявление за присъединяване във втория стадий на класирането тези възпитаници, които не са удовлетворени от първия стадий. Това ставаше в учебното заведение, в което към този момент са класирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР