Министерството на образованието е първото ще въведе зелен сертификат за

...
Министерството на образованието е първото ще въведе зелен сертификат за
Коментари Харесай

МОН въвежда зелени сертификат за администрацията от януари

Министерството на образованието е първото ще вкара " зелен документ " за всички свои чиновници от 24 януари 2022 година Това планува заповед на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков , оповестиха от ведомството му.

От тази дата във всички здания на МОН ще се влиза единствено със " зелен документ " - годен документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. Бързият антигенен тест ще е годен до 48 часа, а PCR пробата - до 72 часа. Министерството няма да провежда лаборатория на своя територия, показват оттова. Няма да се изисква " зелен документ " от деца и от жители, които идват единствено до приемната на МОН, с цел да подават документи. 
Денков: Поискал съм по-високи училищен заплати, присъственото образование след тест за Коронавирус остава
Подходът за присъствено образование в учебно заведение в изискванията на всеобщо тестване за Коронавирус продължава и след зимната почивка, съобщи пред Българска национална телевизия м...
Прочети повече
Хората, които не могат да се ваксинират по здравословни аргументи, показват медицински документ, който удостоверява това. Служителите на МОН, които нямат " зелен документ ", ще работят отдалечено, в случай че дилемите им разрешават това, или ще би трябвало да излязат в отпуск.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР